Terör ve Güvenlik Uzmanı Mete Yarar, Türkiye’nin gururu TUSAŞ tesislerini ziyaret etti. Buradaki izlenimlerini paylaşan Yarar, ‘Milli Muharip Uçağı gördüm. Uçağın heybetinden dizlerimin bağı çözüldü.’ dedi.
Terör ve Güvenlik Uzmanı Mete Yarar, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) tesislerini ziyaret etti.
Buradaki izlenimlerini Youtube hesabından paylaşan Yarar çok çarpıcı ifadeler kullandı.
Daha önceki TUSAŞ ziyaretiyle şimdikini kıyaslayan Yarar, “Kasaba, şehir olmuş” dedi.
Yarar, ifadelerine “Milli Muharip Uçağı gördüm. Uçağın heybetinden dizlerimin bağı çözüldü.” sözleriyle devam etti.
Mete Yarar, “Milli Muharip Uçak’ta montaj aşamasına başlanmış. MMU‘nun montaj için yapılacak o büyük hangarını bitirmişler. Milli Muharip Uçak’ın seri üretime geçeceği alanın da inşaatına başlamışlar. MMU‘da iki F-16 motoru kullanılacak. Devasa bir uçak. F-16 ile kıyaslamak doğru bir şey olmaz.” dedi.
“TUSAŞ’ta 13 bin kişi 3 vardiya çalışıyor. Tesis, silikon vadisine dönmüş.” ifadelerini kullanan Yarar, “Oradaki mühendislere önümü ilikledim.” diye konuştu.
Yarar’ın “Türkiye göbek bağını kesmek için inanın son hamlesini yapıyor.” ifadesi dikkat çekti.

“MÜHENDİSLERE ÖNÜMÜ İLİKLEDİM”
“TUSAŞ’ta 13 bin kişi 3 vardiya çalışıyor. Tesis, silikon vadisine dönmüş.” sözlerini kullanan Yarar, “Oradaki mühendislere önümü ilikledim.” dedi.
“TÜRKİYE GÖBEK BAĞINI KESMEK İÇİN İNANIN SON HAMLESİNİ YAPIYOR”
Test merkezinin büyüklüğüne hayret eden Yarar, “Türkiye göbek bağını kesmek için inanın son hamlesini yapıyor.” sözlerini kaydetti.
AVRUPA’NIN EN İYİ SAVAŞ UÇAĞI
Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil MMU için Avrupa’nın en iyi savaş uçağı olacağını, ilk üretimin 18 Mart 2023’te hangardan çıkacağını belirtmişti.
Türk Hava Kuvvetleri’nin envanterinden 2030’lu yıllardan itibaren kademeli olarak devreden çıkartılması düşünülen F-16 uçaklarının yerini alabilecek, yurt içi imkân ve kabiliyetler ile tasarlanan ve geliştirilen bir savaş uçağının üretilmesi ve bu uçağı tasarlayıp geliştirebilecek insan gücü ve altyapının oluşturulması amacıyla başlatılan Milli Muharip Uçak (MMU) Geliştirilmesi Projesi’nde TUSAŞ ana yüklenici konumunda fakat bir çok alt şirket ve kuruluşta bu amaca hizmet ettiğini unutmamak gerek.

Projede yeni nesil bir uçakta olması gereken düşük görünürlük, dâhili silah yuvası, yüksek manevra kabiliyeti, artırılmış durumsal farkındalık ve sensör füzyonu gibi teknoloji alanlarındaki kazanılacak kabiliyetlerle Türkiye; dünyada ABD, Rusya, Çin vb. 5’inci nesil bir muharip uçağı üretebilecek altyapı ve teknolojiye sahip sınırlı sayıdaki ülkeler arasında yerini alacak ancak bazı açıklamalarda MMU 5. neslin daha ötesinde bir uçak olacağı söylendiğini’de unutmamak lazım .
MMU’nun, Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığının envanterinde bulunan diğer savaş uçakları, İnsansız Hava Araçları (İHA) ve Havadan İhbar ve Kontrol (HİK) gibi platformlar ve tedarik edilmesi planlanan diğer unsurlarla ortak çalışabilir şekilde görev yapması ve üretilecek uçakların 2070’lere kadar Hava Kuvvetleri Komutanlığı envanterinde yer alması öngörülüyor.
MMU TFX’İN ÖZELLİKLERİ
İşte Milli Muharip Uçağın (TF-X) teknik özellikleri:
Uzunluk: 21 m
Kanat Açıklığı: 14 m
Yükseklik: 6 m
İtiş Gücü: 2 x 27.000 lb
Tavan İrtifa: 55.000 ft
Maks Hız: 1.8 Mach
İlk uçuş: 2025
Envanter: 2028
Bu imkanları tanıyan Baskanımızdan ve emeği geçen herkese teşekkür ederim Allah razı olsun kolay gelsin,gurur duyuyorum
I may need your help. I tried many ways but couldn’t solve it, but after reading your article, I think you have a way to help me. I’m looking forward for your reply. Thanks.