YERLİ SİLAH SANAYİ FORUMU

Üye olmak için bugün ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve gönderilerinizi ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabileceksiniz!

‘Uçan kaleler’ CH-47 tipi helikopterler deprem bölgesinde

ADMİN

Administrator
Yönetici
Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından arama ve kurtarma faaliyetleri devam ediyor. Türkiye genelinden bölgeye yardımlar yağarken Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) de bölgede etkin görev alıyor. Türk Silahlı Kuvvetlerinin "uçan kale" olarak da nitelendirilen aralarında CH-47 Chinookların da bulunduğu genel maksat helikopterleriyle Kahramanmaraş'a yabancı arama kurtarma ekipleri taşındı.
'Uçan kaleler' CH-47 tipi helikopterler deprem bölgesinde
'Uçan kaleler' CH-47 tipi helikopterler deprem bölgesinde Edinilen bilgiye göre, bunların yanı sıra dün ve bugün hava şartlarının uygun olmasının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgeye personel ve yardım malzemesi nakline katkı sağlamak için aralarında "uçan kale" olarak da nitelendirilen CH-47 tipi helikopterlerin de olduğu genel maksat helikopterleri aralıksız uçuş yaptı. KKK'YE BAĞLI 30 HELİKOPTER ÇALIŞMALARA KATILDI Hatay başta olmak üzere depremden etkilenen bölgelere genel maksat helikopterleriyle sürekli olarak personel ve yardım malzemesi taşınıyor. Şu anda Kara Kuvvetleri Komutanlığına (KKK) bağlı 30 helikopter çalışmalara katıldı. Batıdaki birliklerden sevk edilecek helikopterlerle bu sayı daha da artacak. CH-47 tipi helikopter, yardım faaliyetleri için lojistik ve ulaşım üssü olan Adana Havalimanı'ndan 4 kişilik mürettebat ve İspanya ile Singapur'dan gelen toplam 25 kişilik kurtarma ekibiyle havalandı. Helikopterdeki yabancı kurtarma ekipleri, çalışmalara destek olmak için Kahramanmaraş'a götürüldü.
KKK'YE BAĞLI 30 HELİKOPTER ÇALIŞMALARA KATILDI
KKK'YE BAĞLI 30 HELİKOPTER ÇALIŞMALARA KATILDI

CH-47 helikopterinin Genel Özellikleri:​

• Uzunluk: Uçak Gövdesi – 52.0 ft. (15.9 m) Rotorlar Dahil – 99.0 ft. (30.18 m)
  • Kapasite:33–55 asker veya 24 sedye & 3 refakatçi veya 12,700 kg (28,000 lb) yük
  • Genişlik: 12.42 ft (3.78 m)
  • Rotor Çapı: 60 ft. (18.29 m)
  • Yükseklik: 18.92 ft. (5.77 m)
  • Güç: 2 Honeywell 55-GA-714A motor, her biri 4,733 shp (3,529 kW)
  • Azami Hız: 170 kt (315 km/h)
  • Yakıt: 1,034 gal. (3,914 L)
  • Hizmet tavanı: 20,000 feet
  • Kullanışlı Yük Oranı: 24,000 pound (10, 886 kg)
  • Görev Alanı: 200 nm (370.4 km)
  • Azami Brüt Ağırlık: 50,000 pound (22,680 kg)
  • Görev: Savaş operasyonları ile sivil ve insani yardım amaçlı, birliklerin, ağır silah, mühimmat, yakıt, malzeme ve su taşıma
  • Hizmet Müşterisi: ABD Ordusu, 1962’den beri hizmet vermektedir.
  • SilahlarÜç adede kadar orta makinalı tüfek (Biri yükleme rampasına, diğer ikisi omuz pencerelerine monte edilmiş) olup, genellikle 7.62 mm (0.308 in) M240/FN MAG kullanılır.

Reklam

Çevrim içi üyeler

Şu anda çevrim içi üye yok.