YERLİ SİLAH SANAYİ FORUMU

Üye olmak için bugün ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve gönderilerinizi ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabileceksiniz!

Türkiye Rus yapımı Su-25 savaş uçaklarını modernize edecek

ADMİN

Administrator
Yönetici
Kapılarını önceki gün açan Savunma Sanayii Fuarı-IDEF'te yerli ve milli ürünler büyük ilgi görüyor. Görüşme trafiğinin baş döndürdüğü fuarda dost ülkelerle peş peşe tedarik ve işbirliği anlaşmalarına imza atılıyor. Fuar sonuna kadar 120 ayrı imza atılması bekleniyor.
Türkiye Rus yapımı Su-25 savaş uçaklarını modernize edecek
Türkiye Rus yapımı Su-25 savaş uçaklarını modernize edecek Azerbaycan Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın envanterinde bulunan SU-25 savaş uçakları Türk savunma sanayi firmalarınca yapılacak. İmzaları Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı IDEF’23’te atılan projeyi Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) yürütecek. Kapılarını önceki gün açan Savunma Sanayii Fuarı-IDEF yerli ve yabancı ziyaretçi akınına uğrarken peş peşe anlaşmalara sahne oluyor. Yoğun görüşme trafiğini yaşandığı fuara 55 ülkeden üst düzey heyetin yanı sıra, 26 bakan, 21 bakan yardımcısı, 7 genel kurmay başkanı, 8 genelkurmay başkan yardımcısı, 25 kuvvet komutanı katılım gösterdi. Bin 461 savunma sanayii şirketinin fuarda 120 anlaşma imzalanması beklenirken ilk imzalar da dün atıldı.

SU-25'LERE TÜRK İMZASI​

Anlaşmaların en ilginci ise Azerbaycan'la yapıldı. Türk savunma sanayinin dünyada geldiği noktayı göstermesi açısından önemli olan anlaşma Azerbaycan'ın sahip olduğu Rus Su-25 uçaklarının modernizasyonunu içeriyor. Anlaşmaya göre Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) Azerbaycan Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ait Su-25 uçaklarına Türk güdümlü mühimmat sistemi entegre edecek.
SU-25'LERE TÜRK İMZASI
SU-25'LERE TÜRK İMZASI İmza töreninde konuşan Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün sözleşme ile yürütülecek çalışmalarda Türk savunma sanayinin sahip olduğu yerli ve milli imkan ve kabiliyetlerden azami ölçüde faydalanılacağını belirterek "Yürütülecek proje, dost ve kardeş ülke Azerbaycan ile temelleri çok geçmişte atılmış sağlam kardeşlik bağlarımızı kuvvetlendirecektir" dedi. Edinilen bilgiye göre Azerbaycan’a ait SU-25 uçaklarına TÜBİTAK SAGE tarafından geliştirilen Kanatlı Güdüm Kiti (KGK) entegrasyonu gerçekleştirildi. SU-25 kısa süre önce ilk kez KGK-83 atışını da gerçekleştirmişti. Aynı zamanda bu modernizasyon ile Türkiye, NATO standardında bulunan milli bir mühimmatını Sovyet menşeli uçağa entegre etmiş oldu. Türk savunma sanayii şirketlerinin Azerbaycan'a ait SU-25 uçaklarını yapısal ve aviyonik olarak modernize ettiğine değiniyor ve "Bu modernizasyon kapsamında hem uçakların görev ömürleri artıyor hem de farklı silah sistemleri entegre ediliyor. Türkiye, milli imkanlarla geliştirmiş olduğu NATO standardındaki mühimmatlarını Sovyet uçaklarına entegre ediyor diyebiliriz" ifadesini kullanıyor. Modernize edilen Azerbaycan Hava Kuvvetleri'ne ait Su-25 savaş uçağı, TÜBİTAK SAGE tarafından geliştirilen KGK-83 (Kanatlı Güdüm Kiti) ile hedefi 25 km mesafeden başarıyla vurdu. KGK-83, bu atışı ile birlikte platformdan bağımsız atış kabiliyetine sahip olduğunu kanıtladı. Mühimmatın entegrasyonunda TÜBİTAK SAGE ve Su-25’in modernizasyonunda TUSAŞ ana yüklenici olarak görev yapıyor. Test atışı, Anadolu Kartalı 2023 Tatbikatı’nda gerçekleştirildi. Kanatlı Güdüm Kiti (KGK)
Kanatlı Güdüm Kiti (KGK)
Kanatlı Güdüm Kiti (KGK) TÜBİTAK SAGE tarafından geliştirilen Kanatlı Güdüm Kiti, mevcut güdümsüz 500lb’lik MK-82 ve 1000lb’lik MK-83 genel maksat bombalarını, havadan karaya uzun menzilli akıllı mühimmatlara çevirebiliyor. KGK sayesinde MK-82 ve MK-83 bombalarına, her tür hava koşulunda hassas vuruş yeteneği kazandırılıyor.

Son düzenleme:

Reklam

Çevrim içi üyeler

Şu anda çevrim içi üye yok.