YERLİ SİLAH SANAYİ FORUMU

Üye olmak için bugün ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve gönderilerinizi ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabileceksiniz!

ROKETSAN’dan Kırıkkale’ye dev yatırım! 5 bin kişi istihdam edilecek

ADMİN

Administrator
Yönetici

ROKETSAN'ın Kırıkkale'de savunma sanayii alanında yapacağı ve birinci etabının maliyeti 1 milyar lirayı bulan yatırımın temeli 2022 yılı başında atıldı.​

25 bin dönüm arazi üzerine kurulacak, ilk etabı 1 milyar lira: 5 bin kişi çalışacak Roketsan'dan Kırıkkale'ye dev yatırım Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı: " En iyi iyimserlikle 5 bin kişinin çalışacağını düşünüyorum" "Roketsan tarafından Kırıkkale'mize fabrika yapılacak"
Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, yazılı açıklamasında, ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci'yi ziyaret ettiğini aktardı. Saygılı, "ROKETSAN tarafından Kırıkkale'mize yapılacak yatırımla ilgili istişarede bulunduk. Genel Müdürümüz birinci etabı 1 milyar lirayı aşacak olan ihalede son aşamaya gelindiğini ve 2022 yılının ilk aylarında inşaata başlanacağı müjdesini bizlerle paylaştı." ifadelerini kullandı. Başkan Saygılı, ROKETSAN'ın yapacağı yatarımı Kırıkkale için bir ümit kaynağı olarak gördüğünü belirtti. Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) roket ve füze ihtiyacını karşılayan Roketsan tarafından Kırıkkale'de 25 bin dönüm arazi üzerine kuracağı fabrikanın ilk etapta 1 milyarTL'ye mal olacağını ve 2022 yılında da inşaatına başlanacağını belirtti.
ROKETSAN'dan Kırıkkale’ye dev yatırım! 5 bin kişi istihdam edilecek
ROKETSAN'dan Kırıkkale’ye dev yatırım! 5 bin kişi istihdam edilecek
"Roketsan ülke genelinde çok ciddi yatırımlar yapıyor" Roketsan'ın yapmış olduğu yatırımlarla Türkiye'nin en önemli firmasından bir tanesi olduğuna değinen Saygılı, "Sadece kendi öz kaynakları ile yapmış olduğu ArGe çalışmaları ile birçok ürünü de başarıyla hem Türk Silahlı Kuvvetleri'mizin hem de kurumlara sunan Roketsan ülke genelinde çok ciddi yatırımlar yapan, havacılıkla beraber uzay teknolojilerini de hayata geçirmeye çalışan ülkemizin önemli firmalarından biri. Roketsan bir birinden farklı geliştirdiği ürünlerin malzemelerini yine farklı tedarikçilerden temin ediyor. Böylelikle de yan sanayinin, şirketlerin gelişmesine de katkı sağlıyor" ifadesini kullandı.
"Şehrimiz için sınıf atlatacak bir proje olarak düşünüyorum" Türkiye'nin göz bebeği olacak bu yatırımın en kısa zamanda tamamlanarak, binlerce gence iş imkanı sağlayacağını aktaran Saygılı, şunları kaydetti: "Şehrimiz için sınıf atlatacak bir proje olarak düşünüyorum. Işıklar köyünden Ahılı köyü sınırına kadar gidiyor. 25 bin dönüm tamamlandı. Burası tamamlanınca HAVELSAN gibi Türkiye'nin önemli fabrikaları buraya gelecek ve buralardan yer isteyecek. Özellikle yan sanayiyi canlandıracak. En iyi iyimserlikle 5 bin kişinin çalışacağını düşünüyorum. Genel Müdürümüze şehrimize olan ilgileri için teşekkür ediyorum."
Roketsan ülke genelinde çok ciddi yatırımlar yapıyor
"Roketsan ülke genelinde çok ciddi yatırımlar yapıyor" Saygılı, ROKETSAN'ın ülke genelinde çok ciddi yatırım yapan, havacılıkla beraber uzay teknolojilerini de hayata geçirmeye çalışan önemli firmalarından olduğuna dikkati çekti. Yatırımlar burada devam edecek" Varank, Kırıkkale'nin son dönemde savunma sanayisine dönük yatırımlarla adeta şahlandığına işaret ederek, şunları kaydetti: "MKE burada, ROKETSAN burada, özel sektör firmalarımız bu dönemde çok ciddi yatırımlar yapıyor. Kırıkkale'ye kazandırdığımız silah OSB'nin yanında özellikle kamu arazilerini de güçlü firmalarımıza tahsis ederek burada ciddi yatırımlar yapıyoruz. Tabii ilin konumu, Ankara'ya yakınlığı ve ciddi ulaşım akslarıyla Kırıkkale'yi adeta Türkiye'nin kalbine oturtmamız sayesinde bu yatırımlar burada devam edecek."
ROKETSAN'ın Kırıkkale'de savunma sanayii alanında yapacağı ve birinci etabının maliyeti 1 milyar lirayı bulan yatırımın temeli 2022 yılı başında atıldı.
ROKETSAN'ın Kırıkkale'de savunma sanayii alanında yapacağı ve birinci etabının maliyeti 1 milyar lirayı bulan yatırımın temeli 2022 yılı başında atıldı. "Biz Türkiye'yi katma değerli üretimle kalkındırmanın derdindeyiz" Özel sektörle Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı firmalarıyla Kırıkkale'ye yatırım yapmaya devam edeceklerini belirten Varank, şu ifadeleri kullandı: "Özel sektör firmalarımızın dolum tesislerinden farklı üretim alanlarına kadar çok ciddi yeni yatırımları olacak. Biz Türkiye'yi katma değerli üretimle kalkındırmanın derdindeyiz. Türkiye'yi üretimle kendi kendine yetebilen bir ülke yapmanın derdindeyiz. Bu manada da Kırıkkale'nin ülkemize ve ülkemizin ekonomisine verdiği katkı çok önemli. Ben hem Kırıkkaleli hemşerilerimize, valimize, vekillerimize, belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum." Varank, Bakanlık olarak, bütün sektörleri olduğu gibi savunma sanayisini de desteklediklerini vurgulayarak, "Bu yatırıma da ciddi teşvikler verdik. Teşvik belgeleri düzenledik. Bu sayede bu yatırımların önünü açmış olduk." değerlendirmesinde bulundu.
Roketsandan Tayfun’un ÖZELLİKLERİ HAKKINDA NELER BİLİNİYOR?
Roketsandan Tayfun’un ÖZELLİKLERİ HAKKINDA NELER BİLİNİYOR?

Reklam

Çevrim içi üyeler

Şu anda çevrim içi üye yok.