YERLİ SİLAH SANAYİ FORUMU

Üye olmak için bugün ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve gönderilerinizi ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabileceksiniz!

MMU’nun ardından HÜRJET de piste çıktı

ADMİN

Administrator
Yönetici
Katılım
9 Kas 2023
Mesajlar
1,632
Tepkime puanı
12
Puanları
38
Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından geliştirilen HÜRJET Jet Eğitim ve Hafif Taarruz Uçağı, kısa süre önce F404 Turbofan Motoru ile pist çıkmıştı. Motor entegrasyonu başarıyla tamamlanan HÜRJET, yer testlerine başladı ve ilk taksisini başarıyla gerçekleştirdi.
MMU'nun ardından HÜRJET de piste çıktı
MMU'nun ardından HÜRJET de piste çıktı Türkiye’nin özgün savaş uçağı Milli Muharip Uçak'ın (MMU) ardından HÜRJET de piste çıktı. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, "Yerli ve milli jet uçağımız koşmaya başladı, gökyüzüne kavuşmak için gün sayıyor." paylaşımında bulundu. Türkiye'nin savaş uçağı Milli Muharip Uçak'ın dün ilk kez piste çıkmasının ardından bugün de HÜRJET piste çıktı. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Twitter hesabından, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii'sini (TUSAŞ) etiketleyerek, HÜRJET'e ilişkin paylaşımda bulundu. MMU'nın ardından, HÜRJET'in de piste çıktığını bildiren Demir, şu değerlendirmeleri yaptı: "Dün Bismillah dedik bugün Maşallah! Yerli ve milli jet uçağımız koşmaya başladı gökyüzüne kavuşmak için gün sayıyor. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Bu gurur hepimizin HÜRJET’in taksi testinden ilk fotoğrafı, TUSAŞ CEO’su Prof. Dr. Temel Kotil paylaştı. Milli Muharip Uçak ile HÜRJET’in taksi testleri, üst üste gerçekleştirilmiş oldu. Öte yandan ANKA-3 İnsansız Savaş Uçağı da yine ilk kez görücüye çıktı. HÜRJET’in, bu yılın ikinci çeyreği içerisinde ilk uçuşunu gerçekleştirmesi bekleniyor. Savunma Sanayii İcra Komitesi, Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı için ilk HÜRJET siparişinin verilmesi yönünde karar almıştı. İlk sipariş, 4+12 adet uçağı olacak. TUSAŞ öz kaynaklarıyla başlatılan HÜRJET Projesi, devlet desteği ile artık ete kemiğe bürünmüş oldu .
MMU'nun ardından HÜRJET de piste çıktı
MMU'nun ardından HÜRJET de piste çıktı TUSAŞ Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil: HÜRJET’in çok iyi gittiğini ve yakında uçmaya hazırlandığını söylemişti. Ayrıca Kotil, proje kapsamında 2 adet uçabilir prototip uçak ile test faaliyetlerinde kullanılmak üzere 1 adet statik ve 1 adet yorulma test uçağı üretildi dedi.

HÜRJET UÇAĞININ Teknik Özellikleri​

Kanat Açıklığı 9,5 m Uzunluk 13,6 m Yükseklik 5,1 m Kanat Alanı 35 m^2 İtki 17.600 lb Azami Hız 1,4 Mach Servis Tavanı 45.000 ft G Limiti +8 G/-3 G Menzil 2222 km Yük Kapasitesi 2721 kg
HÜRJET UÇAĞININ Teknik Özellikleri
HÜRJET UÇAĞININ Teknik Özellikleri Hürjetin Kullanacağı mühimmatların bir kısmı Havadan havaya Gökdoğan füzesi Havadan havaya Bozdoğan füzesi SOM seyir füzesi Minyatür Bomba Sarb-83 HGK-3 KGK-83 KGK-82 Teber-82
 

Reklam

Çevrim içi üyeler

Şu anda çevrim içi üye yok.
Üst