CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Türk SİHA'larını ilk destekleyen kişinin kendisi olduğunu söyleyerek beyin yakan açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu sözlerinin devamında yerlilik oranı yüzde 20'lerden yüzde 80'e kadar ulaşan ve 2021 yılında ihracat rekoru kıran savunma sanayinin, hükümet tarafından batırıldığını iddia etti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türk SİHA'larını ilk destekleyen kişinin kendisi olduğunu iddia ederek "Ben o SİHA'ların yapıldığı fabrikayı Erdoğan’dan önce gezmiş biriyim" ifadelerini kullandı.
Kılıçdaroğlu'ndan :Beyin yakan konuşma: SİHA'ları ilk ben destekledim Türk savunma ve havacılık sanayisi, 3 milyar 224 milyon 786 bin dolarla, 2021 yılını ihracat rekoru kırarak kapatmıştı. Ayrıca, geliştirilen araç, ekipman ve alt sistemlerle Türkiye'nin dışa bağımlılığı azaltılarak yerlilik oranı yüzde 80'ler seviyesine çıktı. Kılıçdaroğlu, bu verilere rağmen savunma sanayinin battığını ileri sürdü ve "SİHA'ları ilk destekleyen benim, savunma sanayini batıran ise hükümet" ifadelerini kullandı.
Kılıçdaroğlu'ndan :Beyin yakan konuşma: SİHA'ları ilk ben destekledim Herkes çok iyi biliyor ki sihalara karşı en büyük karalama engelleme yapan Chp tarafı öyle ki dağdaki pkk dahi savunacak kadar büyük açıklamalar yapmışlardır, hatırlarsanız dağdaki piknikçileri öldürüyorlar, ihalar jitemin görevini devraldı sorgusuz öldürme yapıyorlar, fabrikası bile yok montaj hebsi dışardan geliyor vb karalamaların neredeyse tamamını chp tarafı yapmıştır.
Kılıçdaroğlu'ndan :Beyin yakan konuşma: SİHA'ları ilk ben destekledim CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu SİHA'lar tarafından öldürülen teröristlerin piknik yapmaya gittiğini, yanlarında silah olmadığını söyledi. Terörle mücadelede SİHA'ların kullanılmamasını isteyen CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun sözlerine değinen Kemal Kılıçdaroğlu FOX TV'de açıklamalarda bulundu. Kemal Kılıçdaroğlu yaptığı konuşmada adeta teröre destek verdi. CHP Lideri, "Terör örgütüne destek olabilirler, terörist olabilirler ama orada silah olması lazım. O da yok." ifadelelerini kullandı.