YERLİ SİLAH SANAYİ FORUMU

Üye olmak için bugün ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve gönderilerinizi ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabileceksiniz!

Japonya’ya Bayraktar TB-3 teklifi: Izumo uçak gemisi için TB-3 biçilmiş kaftan!

ADMİN

Administrator
Yönetici
Katılım
9 Kas 2023
Mesajlar
1,884
Tepkime puanı
47
Puanları
48
Bayraktar TB3, bu yıl hizmete girmesi beklenen Türk Donanması TCG Anadolu için üretiliyor. Saldırı uçağının yeni modifikasyonunun kalkış ağırlığı 1450 kg, havada kalma yeteneği, bildirildiği gibi “50 saat”. Anadolu, UDC hava kanadının konfigürasyonuna bağlı olarak toplamda 110 ile 3 TBXNUMX ünitesini barındırabilecek. Türk SİHA'ları Japon Nikkei gazetesinde geniş biçimde masaya yatırıldı. Gazeteye demeç veren Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Japonya'nın Izumo sınıfı gemileri için katlanabilir kanatlı TB-3'ün 'biçilmiş kaftan olacağına' dikkat çekti. Bayraktar'a göre Japonya bir an önce TB-3 edinmenin yolunu aramalı.
Japonya'ya Bayraktar TB-3 teklifi: Izumo uçak gemisi için TB-3 biçilmiş kaftan!
Japonya'ya Bayraktar TB-3 teklifi: Izumo uçak gemisi için TB-3 biçilmiş kaftan! Baykar'ın TCG Anadolu gemisi için tasarladığı Bayraktar TB3, yakında Japonya'nın gündemine gelebilir. Yayınladığı geniş bir haberle Türk SİHA'larını masaya yatıran Japon medyası, TB-2'lerin Rusya-Ukrayna cephesinde de etkili olduğunu yazdı. Gazeteye demeç veren Baykar Savunma Genel Müdürü Haluk Bayraktar ise uçak gemisi için tasarlanmış katlanabilir kanatlı TB-3 SİHA'ların, Japonya'nın çok amaçlı muhribi Izumo için uygun olduğuna dikkat çekti. NikkeiAsia'da yayınlanan haberde şu ifadeler kullanıldı:

TÜRKLER GÖZÜNÜ ASYA'YA ÇEVİRDİ

Türk SİHA'larının işgalci Rus konvoylarına çektirdiği acı, askeri analistleri şaşırtıyor. Bayraktar TB-2, 2020'de Azerbaycan'daki Ermeni tanklarını ortadan kaldırmış olsa da bu SİHA'ların Ukrayna'daki modern Rus ordusu karşısında başarılı olup olmayacağı konusunda şüpheler vardı. Ancak elde edilen son başarılar TB-2 satışlarını daha da artıracak gibi görünüyor. Bayraktar TB-2 2018 yılında Katar'a ihraç edildiğinden bu yana Türkmenistan ve Kırgızistan da dahil olmak üzere 19 ülkeye satıldı. Sadece son 3 ayda 6 yeni anlaşmaya imza atıldı. Türk drone sektörü şimdi gözünü Asya'ya dikti.

TB-3 SİHA IZUMO PLATFORMU İÇİN GAYET UYGUN

Baykar Savunma Genel Müdürü Haluk Bayraktar, NikkeiAsia'ya verdiği demeçte şunları söylüyor: "Çin, çevresindeki birçok Asya ülkesine insansız hava aracı satmaya istekli olmayacak ve biz bu ülkelere daha iyi bir seçenek sunuyoruz. Bu yüzden Baykar'a çok ilgi gösteriyorlar." Baykar şu anda uçak gemilerine ve helikopter rıhtım sınıfı gemilere iniş-kalkış yapabilen yeni nesil TB-3 SİHA üzerinde çalışıyor. Türkiye'nin ilk LHD sınıfı gemisi olan TCG Anadolu yıl sonuna kadar hizmete girmeden önce ilk TB-3 bu yıl içerisinde gemiden havalanacak. Cumartesi günü Türk Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Anadolu gemisinin konfigürasyona bağlı olarak 50 ila 110 adet SİHA taşıyabileceğini söylemişti. Baykar CEO'su Haluk Bayraktar, analistlerin 'uçak gemisi' dediği çok amaçlı Japon muhribine atıfta bulunarak "Bayraktar TB-3 Japonya'nın Izumo sınıfı platformları için çok uygun olacak. Japonya mümkün olan en kısa sürede silahlı insansız hava araçları edinmelidir" dedi. Katlanabilen kanatları sayesinde daha az yer kaplayan bu SİHA'lar uçak gemilerinde daha fazla yer bulacak.
TB-3 SİHA IZUMO PLATFORMU İÇİN GAYET UYGUN
TB-3 SİHA IZUMO PLATFORMU İÇİN GAYET UYGUN

DENİZALTI AVI İÇİN AKSUNGUR VAR

Baykar Türkiye'deki tek SİHA üreticisi değil. Bir diğer önemli savunma şirketi TUSAŞ, Kazakistan'a ANKA SİHA satışı için kasım ayında anlaşma imzaladı. TUSAŞ, Malezya'nın Kuala Lumpur kentinde düzenlenecek 17. Savunma Fuarı'na katılarak SİHA ihalelerinde Çin ve ABD'li şirketlerle rekabet edecek. Şirket Kuala Lumpur'daki Selangor'da bir de ofis açtı. Bu, Asya pazarına doğru hamlelerin bir parçası. TUSAŞ geçtiğimiz ayki Singapur Airshow'da SİHA teknolojilerini sergileyen büyük bir stant açmıştı. Türk ordusunun envanterine geçtiğimiz yıl katılan TUSAŞ üretimi yeni nesil SİHA AKSUNGUR, 50 saat uçabiliyor ve bir drone için nadir yetenek olarak görülen 'sonobuoy' seçeneklerine sahip. Gelişmiş dedektörler ve sensörlerle donatılmış bu SİHA, denizaltı takibi için devriyeler gerçekleştirebiliyor. Bu bakımdan Hint-Pasifik ülkeleri için çok uygun görünüyor.

Bayraktar TB3 Japonya'ya mı satıldı?​

TCG Anadolu gemisinin insansız platformlarından Bayraktar TB3, şimdiden Japonya'ya ihraç edilmiş olabilir. Bu yıl test uçuşları başlayacak TB-3 konusunda Amerikan The New Yorker'a demeç veren Selçuk Bayraktar, 'bir Uzak Asya ülkesiyle işlemlerin tamamlandığını' açıkladı. Bayraktar TB-3, dışarıdan bakıldığında biraz daha büyük hacimli, güçlü ve daha çok yük taşıyabilen bir TB2 gibi gözüküyor. Uçak gemilerinde kullanılabilmesi için de özel geliştirilmiş katlanır kanat yapısına sahip. Bu özellikleri sayesinde de Japonya’nın helikopter gemisi için biçilmiş kaftan olduğunu söyleyebiliriz. Japonya'nın Baykar'dan TB-3 satın almak için bu şirketle anlaşma yaptığına dair kritik bilgi, Amerikan The New Yorker dergisindeki haberde yer aldı. Bayraktar TB2'lerin Ukrayna savaşındaki rolüne ilişkin kaleme aldığı makalede Stephen Witt, çevrimiçi röportajda görüştüğü Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar'ın "TB3'lerin satışı konusunda bir Uzakdoğu ülkesiyle anlaştıklarını" söylediğini yazdı. TB-3 tb-2'den her anlamda daha büyük ve gelişmiş olacak. Tabii içerisinde kullanılan yapay zeka, yazılım ve diğer teknolojilerin aynı veya oldukça yakın olması bekleniyor. Ancak yük taşıma kapasitesi ve hız konusunda önemli bir artış olacağını belirtelim.
Bayraktar TB3 Japonya'ya mı satıldı?
Bayraktar TB3 Japonya'ya mı satıldı?

Bayraktar TB3 özellikleri​

  • Kanat açıklığı: 14 metre
  • Uzunluk: 8.35 metre
  • Yükseklik: 2.6 metre
  • Kalkış Ağırlığı: 1450 kilogram
  • Maksimum seyir hızı: 125 knots-160 knots (300 km/s)
  • Faydalı yük kapasitesi: 6 silah istasyonu – 280 kilogram
  • Havada kalış süresi: 24+ saat (mühimmat ile)
  • Katlanır kanat yapısı
  • Kısa pistli uçak gemilerinden otomatik kalkış ve iniş kabiliyeti
  • Görüş hattı ve ötesi haberleşme
  • SATCOM uydu bağlantısı

Gelişmiş Özellikler​

  • Kısa Pistli Uçak Gemilerinden Kalkış ve İniş Kabiliyeti
  • Görüş Hattı ve Görüş Hattı Ötesi Haberleşme
  • Otomatik İniş ve Kalkış
 

Reklam

Çevrim içi üyeler

Şu anda çevrim içi üye yok.
Üst