Yerli otomobil üretimi için hazırlıklara başlayan HABAŞ, yerli otomobil markası TOGG için rakip oluyor. 1956 yılından beri faaliyet gösteren yerli firma HABAŞ, geçtiğimiz sene kapanan Honda Gebze fabrikasını satın aldı. Firma, yerli araç üretimi için hazırlıkları tamamladığını duyurdu.
Honda’nın fabrikasını satın alan HABAŞ’tan yerli araç müjdesi! Geçtiğimiz yılın Eylül ayında Honda ilk önce ülkemizdeki Civic üretimini durdurdu. Ardından 25 yıldır üretim yaptığı Gebze’deki tüm fabrika ve diğer tesislerini sattı. Fakat bu durumu fırsata çeviren HABAŞ isimli firma yerli otomobil ve ticari üretmek için bu tesisleri satın aldı. Bugün ise üretim hattından çıkan ilk araçlar görüntülendi.
HABAŞ Markası Kime Ait? HABAŞ, Honda’nın 25 senedir üretim gerçekleştirdiği fabrikayı satın alarak otomotiv sektörüne hızlı bir giriş yaptı. Fabrika satın alındığında firmanın amaçlarına göre optimize edileceği tahmin ediliyordu. Ancak yerli otomobil üretileceği bilgisi, TOGG markası için de olduğu gibi kamuoyunda heyecan yarattı.
HABAŞ’ın Yerli Otomobili TOGG’a Rakip Olabilir mi? Önümüzdeki günlerde HABAŞ, prototip araç tanıtımını gerçekleştirecek.
Yerli Hibrit Otomobil Bütün bu saydıklarımızı göz önüne aldığımızda önümüzdeki dönemde HABAŞ’tan bir prototip araç tanıtımı yapılmasını bekliyoruz. Zaten halihazırda böyle bir çalışma mevcut ise seri üretime kısa sürede geçebilecekleri ve TOGG’u hızlı bir şekilde yakalayacakları düşünülüyor.