YERLİ SİLAH SANAYİ FORUMU

Üye olmak için bugün ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve gönderilerinizi ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabileceksiniz!

Diyarbakır Hazro ilçesinde petrol üretim çalışmalarına başlandı

ADMİN

Administrator
Yönetici
Diyarbakır’da bir zamanlar adı terörle anılan Hazro ilçesinde petrol çıkarma çalışmaları başladı. Bir zamanlar adı terörle anılan bölgeye bağlı kırsal Varınca, İncekavak, Gedikalan, Yazgı ve Erkonağı sınırlarında petrol çıkarma çalışmaları başladı. Türk Silahlı Kuvvetleri, yurt genelinde terörle mücadelenin önüne geçmek için çalışmalarını sürdürüyor.
Diyarbakır Hazro ilçesinde petrol üretim çalışmalarına başlandı Yapılan operasyonların meyvesi yenilmeye başlandı. Güvenlik güçlerinin kararlılıkla yürüttüğü terörle mücadele sonucu, birçok noktada huzur ve güven ortamı sağlanıyor. Yerli ve milli üretim anlayışı ile çalışmalar devam ederken, özellikle enerjide dışa bağımlılıktan kurtulmak için büyük bir başarı elde edildi. Bu kapsamda yer altı kaynakları keşfedilmeye başlandı. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Hazro ilçesinde kuyu üstüne kuyu açıyor. Hazro ilçesine bağlı kırsal Varınca, İncekavak, Gedikalan, Yazgı ve Erkonağı sınırlarında hummalı petrol çıkarma çalışmaları başladı. TPAO yetkililerinden yapılan açıklamaya göre Hazro’daki kuyularda beklenenin üstünde bir rezerve ulaşıldığı belirtildi.
Diyarbakır Hazro ilçesinde petrol üretim çalışmalarına başlandı TPAO, petrol depolama alanının yetersiz kalmasından dolayı yeni depolar kurmak için ihale yapıldığını bildirdi. Hem petrolü depolamak için yer yapılacağı hem de kuyulardan çıkan gazla elektrik üretileceği öğrenildi. Yeni depolar oluşturuluyor TPAO, petrol depolama alanının yetersiz kalmasından dolayı yeni depolar kurmak için ihale yapıldığını bildirdi. Hem petrolü depolamak için yer yapılacağı hem de kuyulardan çıkan gazla elektrik üretileceği öğrenildi.

Reklam

Çevrim içi üyeler

Şu anda çevrim içi üye yok.