YERLİ SİLAH SANAYİ FORUMU

Üye olmak için bugün ücretsiz bir hesap açın! Oturum açtıktan sonra, kendi konularınızı ve gönderilerinizi ekleyerek bu siteye katılabilecek, ayrıca kendi özel gelen kutunuz aracılığıyla diğer üyelerle bağlantı kurabileceksiniz!

Arçelik İLE ASPİLSAN Batarya Üretiminde İş Birliği

ADMİN

Administrator
Yönetici

Arçelik, batarya üretiminde faaliyet gösteren ASPİLSAN ile güçlerini birleştirdi.​

Arçelik ile ASPİLSAN aralarındaki iş birliğinin imza töreni; Arçelik Türkiye Genel Müdürü Can Dinçer, ASPİLSAN Enerji Genel Müdürü Ferhat Özsoy, Arçelik Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Zeynep Yalım Uzun ve ASPİLSAN Enerji Yatırım Projeleri Yönetim Ofisi Direktörü Nihat Aksüt'ün katılımlarıyla İstanbul'da yapıldı. İş birliği konusunda Arçelik, ASPİLSAN ile Türkiye'de üretilen ev aletleri için ortak batarya tasarlayarak üretecek. ASPİLSAN ve Arçelik bu iş birliği ile yerli ve milli üretimi destekleyerek ürün yerlileştirme oranını artırmayı amaçlamaktadır." ASPİLSAN ile yapılacak iş birliğinde , batarya tasarımı ilk olarak yerli üretim oranı en yüksek seviyelerde olan şarjlı dik süpürge ürünlerinde gerçekleştirilecek. Sonrasında ise Arçelik’in tüm şarjlı ürünleri ile yerli üretimle devam edecek.
Resim4-1.jpg
ASPİLSAN Arçelik Türkiye Genel Müdürü Can Dinçer, imza töreninde yaptığı konuşmada. İthal ettiğimiz bu ürünlerin ülkemizde geliştirilmesi ve üretilmesi kritik komponentlerin yerli olması yolunda önemli bir adım. Dış ticaret açığını azaltarak ülke ekonomisine de hizmet edecek ve kayda değer bir katkı sağlayacaktır. Arçelik olarak bu tarz iş birliklerinin sayısını ve kapsamını geliştirerek endüstrimizin gelişimine destek olmayı sürdüreceğiz." diye konuştu. ASPİLSAN Enerji Genel Müdürü Ferhat Özsoy da Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı şirketlerinden biri olan ASPİLSAN olarak şu ana kadar batarya üretiminin 2 fazını (Battery Management System-BMS (pil yönetim sistemi) ve Battery Pack (batarya paketleme) gerçekleştirdiklerini aktararak, "2022 yılı itibarıyla üretimlerimizin en önemli ve katma değerleri fazı olan cell (hücre) üretimini de yapacağız ve bu üretilen pillerimizi ilk olarak Arçelik için üretilecek bataryalarda kullanacağız.
thumbs_b_c_664e60bd3f03a0090601214227ca5a6c.jpg
ASPİLSAN Yerli olarak ürettiğimiz pillerle paketlenecek bataryalarımız sayesinde nakliye sırasındaki karbon emisyonu az olacak ve enerji daha verimli kullanılacaktır. Bunun yanı sıra üretilecek piller küçük ev aletleri batarya sistemlerinde kullanılarak yerli üretim pil kullanımında şirketimiz öncü olacak ve bu konudaki dışa bağımlılık sorunumuza da çözüm olacak." dedi. ASPİLSAN ARÇELİK ile üreteceği pillerin haricinde kendi bünyesinde birçok çeşitliliğe sahip firmadır. TSK başta olmak üzere birçok alanda faaliyet göstermektedir TOOG arabamızın da bataryalarını ASPİLSAN üretmeyi planlamaktadır.

Reklam

Çevrim içi üyeler

Şu anda çevrim içi üye yok.