BMC Tuğra Hollanda’ya ihraç edildi

BMC Tuğra Hollanda'ya ihraç edildi

BMC Otomotiv, dünyanın bir çok yerine olduğu gibi İngiltere, Fransa gibi farklı Avrupa Birliği ülkelerine de  araç satıyor(du).Çukurova Grubu’ndan ayrıldıktan sonraki süreçte, kendi derdine düşen  o zamanki adıyla BMC Sanayi ve Ticaret A.Ş. günümüzde araçlarını ve fabrikalarını yenilerken Avrupa’da da etkinliğini yavaşta olsa artırmaya çalışıyor.

Türkiye’den Hollanda’ya BMC Tuğra’nın serüveni. Ağustos ayının sonundan itibaren Türkiye BMC Hollanda pazarına girdi.Nakliye şirketi ALP Transport BMC,Beequip ile imzaladı ve ilk Türk üretimi çekiciyi Avrupa’da kullanan Türk şirketi oldu.

BMC Tuğra Hollanda'ya ihraç edildi
BMC Tuğra Hollanda’ya ihraç edildi

Profesyonel Serisi kamyonların yerini Tuğra alırken Procity ve Probus’un yerini Procity TR ve Neocity aldı.Son zamanlarda  Azerbaycan ve Gürcistan gibi ülkelere otobüs,  Makedonya ,    Tunus , Türkmenistan, Kosova  ve  Katar’a ise savunma araçları satışlarıyla gündeme geliyor (yeni adıyla) BMC Otomotiv.

BMC,tüm dünyada 30 distribütörü ile 70’i aşkın ülkeye ihracat faaliyetlerini sürdürüyor ve ayrıca Bmc Avrupa’nın 9’ncu markası olma yolundaysa emin adımlarla devam ediyor. Kamyon pazarında ise yeni pazarlar hedefi.

BMC Tuğra’nın Ağustos ayının sonundan itibaren İspanya’ya, Ekim ayında da Hollanda’ya başlayan ihracatının ardından, Hollanda pazarında 55 günde toplam 10 adet satış yaptı. Bmc Truck Bus BV yöneticisi Nuh Yeşil otobüs ve kamyon pazarında, Hollanda da Türk markası olarak kalıcı olduklarını belirtti.

BMC Tuğra Hollanda'ya ihraç edildi
BMC Tuğra Hollanda’ya ihraç edildi

Yeni teslimatı yapılan 10’cu BMC Tuğra TGR 1846 A.J. Slaat isimli Hollandalı şirkete teslim edildi.BMC’nin standart beyaz veya siyah renklerinden farklı olarak A.J. Slaat’ın renkleri ile boyanarak ilgi odağı oldu.

ALP Transport’un sahiplerinden Eray Tozluyurt ve Mevlüt Uysal ile birlikte bu yılın başından beri hızla büyüyen nakliye şirketi 3 adet araçla faaliyete başladı şu an filo da 26 araca bulunuyor. 26’ncı ise BMC Tuğra oldu. Eray Tozluyurt “Yeterince işimiz olduğu için 15 tane de alabilirdik” diyor.

“Fakat yeni bir kamyon aldığınızda her şeyi düşünmek zorundasınız. Hangi sorunları söz konusu ve bir şeyler ters gittiğinde parçalar hemen temin edilebilir mi yoksa Türkiye’den mi gelmeleri gerekiyor? Bu yüzden bir tanesiyle başlıyoruz ama eğer beğenirsek büyümemiz kesinlikle BMC Tuğra ile mümkün olacak.” dedi.

BMC Şu an kimin?
BMC Şu an kimin?
22 Haziran 2021 tarihli, Ticari Sicil Gazetesinde yayımlanan Ethem Sancak ve Öztürk Ailesi’ne ait olan %50.1’lik hisseleri, Fuat Tosyalı’nın sahibi olduğu Tosyalı Holding’e satıldığı duyuruldu. Şirket Teknofest İstanbul’un paydaşlarından biridir.
Fikri ve sınai mülkiyeti bir Türk firmasına ait, %100 yerli ilk kamyon “Profesyonel Serisi” üretildi. Askeri araç üretimine başlandı. Çevreye duyarlı ilk doğal gazlı otobüs üretimi gerçekleştirildi. BMC AR-GE Merkezi kuruldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir